• 1
  • 2

Μετά από απονεύρωση

Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) αυτή καθ’ αυτή είναι ανώδυνη. Ωστόσο μεταξύ των επισκέψεων είναι πιθανόν να παρουσιαστούν ορισμένες ενοχλήσεις που μπορεί να οφείλονται σε ερεθισμό του χώρου γύρω από το δόντι, λόγω των απαιτούμενων χειρισμών κατά την θεραπεία ή σε αναζωπύρωση παλαιάς μόλυνσης, που προϋπήρχε, αλλά βρισκόταν σε ύφεση.

Τα ενοχλήματα αυτά ποικίλουν και μπορεί να είναι μια απλή ευαισθησία του δοντιού κατά την μάσηση, αίσθημα βάρους ή σπανιότερα πρήξιμο της περιοχής και πόνος.

Για ν’ αποφύγετε, κατά το δυνατόν, αυτά τα συμπτώματα πρέπει:

  • Να αποφύγετε την μάσηση από εκείνη την πλευρά και εντελώς τις σκληρές τροφές για 10 περίπου ημέρες, ίσως και περισσότερες (μέχρι να εξαλειφθεί ο πόνος).

  • Να πάρετε ένα παυσίπονο τύπου Depon 30’ μετά την αναχώρησή σας από το ιατρείο και άλλο ένα 4-6 ώρες αργότερα. Τις επόμενες ώρες θα πρέπει να λαμβάνετε παυσίπονα ανάλογα με την ένταση του πόνου. Μερικές φορές, αν ο πόνος είναι πιο έντονος, ίσως χρειαστεί η λήψη κάποιου δυνατότερου παυσίπονου τύπου Mesulid ή Niflamol.

  • Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται χορήγηση αντιβίωσης, όμως, μόνο μετά από υπόδειξη του ιατρού.

Τα συμπτώματα που πιθανό να εμφανιστούν μεταξύ των επισκέψεων δεν είναι ανησυχητικά για την τύχη του δοντιού, ούτε επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας.

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε για οτιδήποτε θεωρήσετε αναγκαίο.